Санират общежитията в Студентски град

Санират общежитията в Студентски град
„Повечето жилища в тези блокове са общински. Някои от тях са тотално разбити. В рамките на не повече от месец ще дадем схемите“, отбеляза арх. Диков. Снимка: studentcity.bg
A A+ A++ A

„Подготвяме проекти за саниране на студентските общежития“, заяви главният архитект на София Петър Диков.

„Те не са собственост на Столична община, но считаме, че в посока подкрепа и развитие на образованието това е проект, който изцяло отговаря на изискванията на програмното финансиране от държавния бюджет – тези 500 милиона лева“, добави арх. Диков.

Идеята е още следващата година да се направи като пилотен проект истински студентски кампус в Студентски град, посочи той.

Арх. Диков обясни, че се подготвят проекти за саниране на два блока в жк „Дружба“, които според него са в безобразно състояние.

„Повечето жилища в тези блокове са общински. Някои от тях са тотално разбити. В рамките на не повече от месец ще дадем схемите. Няма пречка общината заедно с частните собственици да кандидатстват съвместно по програмата, според която 75% е финансирането с европейски пари“, посочи арх. Диков.

Той добави, че приоритетни зони за подробни устройтвени планове ще са производствени и технологични зони и зони на паркови пространства, предава „Фокус“.

#Студентски град #общежития #саниране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници