Църковен съд срещу скандалния епископ Борис?

Църковен съд срещу скандалния епископ Борис?
Светият синод може да започне проверка срещу игумена на Бачковския манастир епископ Борис. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

Светият синод може да започне проверка срещу игумена на Бачковския манастир епископ Борис заради изтекли в интернет секскомпромати, научи в. "Стандарт" от високопоставени църковни източници.

В зависимост от резултатите й може да се стигне до църковен съд. И до отстраняване на Борис от шефския пост в обителта. Бачковският манастир е на пряко подчинение на синода и той поставя и сваля игумените.

Повод за проверката се очаква да са нецензурни клипчета, пуснати анонимно в интернет, в които се твърди, че и дядо Борис участва. Митрополити са готови да повдигнат въпроса на заседание на синода в края на януари. Видеата се появиха след касирания първи вот за Варненски митрополит, който бе оспорен от местните именно защото Борис беше единият от финалистите. Изтичането им в нета се смята в църковните среди и за една от причините Борис да не попадне отново на финала за владика край морето.

На 22 януари започва църковното дело срещу епископ Павел. Той е проверяван дали в нарушение на канона, след като е станал архимандрит, е сключил граждански брак и е станал баща. Монасите при подстрижението си дават обет за безбрачие и въздържание.

 

#Епископ Борис #митрополити #църква #въздържание #манастир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници