Арестуваха човека, замесил националите ни в черно тото

Арестуваха човека, замесил националите ни в черно тото
A A+ A++ A

Човекът, който замеси националите ни в черно тото, е един от арестуваните и оставени зад решетките в Сингапур. Преди няколко месеца властите в азиатската държава задържаха 14 човека за участие в международен картел за уреждане на мачове. Само петима обаче не бяха пуснати под гаранция, съобщи в. "24 часа".

Според медиите в Сингапур един от тях е Антъни Сантия Радж. Точно той през фирмата си Footy Media уреди контролата на България срещу Естония през февруари 2011 година. Мачът тогава завърши 2:2 с четири дузпи, свирени от унгареца Колош Ландиел. ФИФА веднага започна разследване за този мач и Латвия - Боливия, който се игра преди нашия в Анталия.

Веднага Сантия Радж се изтри отвсякъде, като се оказа, че фирмата е куха. Заради това световната федерация обяви контролите за манипулирани и ги махна от статистиката. Сингапурецът пък бе забелязан в Австралия. Реферът бе арестуван в Будапеща. След това името му бе замесено и с фирмата Football4U, която имала договор с южноафриканската федерация за уреждане на съдии. Те от своя страна влияели на резултатите. Сред мачовете, които се визираха в докладите, бе и 1:1 с България преди световното през 2012 г.

Най-големият играч в черното тото Уилсон Радж Перумал посочи Антъни Сантия Радж като човека, който го е предал на ФИФА. След това той го посочи и като един от най-близките сътрудници на новия крал на уреждането на футболни срещи Дан Тан Сет Енг. Антъни се завърнал в Сингапур през март, като половин година по-късно бе арестуван. Очаква се точно той да посочи участниците в синдиката за черно тото, където основна роля има и бившият президент на "Беласица" Костадин Хаджииванов

#черно тото #Сингапур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници