Дъжд и мъгли затрудняват шофьорите в страната

Дъжд и мъгли затрудняват шофьорите в страната
Шофьорите трябва да са по-внимателни заради дъжд и мъгла в страната. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На много места в страната вали дъжд, пътните настилки са мокри. Това създава неблагоприятни условия по пътищата за шофьорите. На места са се образували мъгли, видимостта е намалена, съобщи "Дарик".

До 50 м е ограничена видимостта в отделни райони на Област Смолян заради мъгла. Гъста мъгла има по проходите в Смолянско, както и на места от републиканските направления. В Пазарджишко мъгла намалява видимостта на места по поречията на реките в региона. Във Видински регион видимостта е ограничена до 150 м, особено по пътищата, които се намират по поречието на река Дунав.

В Кюстендил продължава да вали дъжд, а на места има мъгла. Трафикът е интензивен по първокласен път Е-79, както и по магистрала „Струма”, в участъка й от област Кюстендил. Остават въведените ограничения по пътя между селата Смоличано - Пелатиково, където е забранено движението на товарни автомобили, както и по пътя Бобошево - Четирци, където е въведено ограничение на скоростта до 40 км/ч.

Засилен е трафикът и по магистрала „Тракия”. В пазарджишкия участък е въведено ограничение за максимална скорост от 100 км/ч поради неравности на настилката. То обхваща 30 км и в двете посоки и е обозначено със съответните пътни знаци.

Мокра е пътната настилка на прохода Шипка. Там остава ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона.

#мъгла #дъжд #Смолян #магистрала Тракия #Дунав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници