Иран обеща да не капитулира пред Запада

Иран обеща да не капитулира пред Запада
Иранският президент Ахмадинеджад на честването на 33-годишнина от Ислямската революция. Снимка: ИСНА
A A+ A++ A

Иран отбеляза в събота 33 години от Ислямската революция, която доведе на власт режима на аятоласите, като отправи предупреждение към Запада.

„Иран никога няма да капитулира пред езика на силата в обсъжданията по иранската ядрена програма от страна на Запада," каза президентът Махмуд Ахмадинеджад в речта си по случай 33-годишната от Ислямската революция, предаде Интерфакс, цитирана от Фокус.

„Ако прибегнете до езика на силата, заявявам ви, иранският народ никога няма да капитулира. Единственият за вас път е да признаете правото на Иран на ядрена технология и да се върнете на масата за преговори. Всеки друг начин е обречен на провал", каза той в речта си, предавана пряко по иранската телевизия, която той произнесе пред многохиляден митинг в Техеран.

Ахмадинеджад също така обеща, че само след няколко дни Иран ще оповести „голям" напредък по ядрената си програма.

Иранската ядрена програма предизвиква опасенията на Запада и Израел заради подозренията, че тя е създадена за военни цели. САЩ и Израел дори обмислят превантивни въздушни удари с цел да предотвратят или забавят сдобиването на Иран с ядрено оръжие.

#Иран #иранската ядрена програма #Махмуд Ахмадинеджад #Техеран #Ислямската революция в Иран #1979 #Израел #САЩ #Западът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино