Новогодишен протест срещу правителството в София

Новогодишен протест срещу правителството в София
A A+ A++ A

Протестиращи граждани организират в социалните мрежи протест срещу правителството на Пламен Орешарски и канят привърженици да се съберат на площад "Александър Батенберг" на 31 декември в 23:00 часа, за да поискат оставката на правителството.

„Какви са плановете ви за новогодишната нощ? Оставете скъпите куверти с малко консумация по различни нощни заведения, хотели, ресторанти и курорти, елате на площада, където всеки един от вас, сигурна съм, поне веднъж е посрещал новата година“, казват организаторите.

„Батенберг е традиция, която едва ли има софиянец, който да е пропуснал, затова ви каня там, на жълтите павета, където е най-обичайното място да бъдем след повече от шест месеца постоянно и ежедневно присъствие в желанието ни да изгоним това корумпирано правителство и неговите кукловоди“, продължават недоволните граждани.

„Елате навън, заедно ще ни е топло и уютно, заедно ще се забавляваме, защото заедно можем всичко", призовават протестиращите в поканата, озаглавена "Честита новогодишна оставка".

Призивът завършва с „Happy New #ОСТАВКА Year!", предава „Фокус“.

Привържениците на протеста смятат да скандират “оставка“ в паузите на музикалните изпълнения, по време на новогодишния концерт на площада.

#протест #правителство #Пламен Орешарски #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници