Патриарх Неофит пожелава вяра, любов и търпение през 2014 г.

Патриарх Неофит пожелава вяра, любов и търпение през 2014 г.
Патриарх Неофит пожела вяра, любов и търпение за българите през новата година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вяра, любов и търпение пожелава българският патриарх Неофит в Новогодишното приветствие, разпространено от Светия синод на Българската православна църква.

„Отечески поздравявам с Новата 2014 г. всички чеда на родната ни Църква, намиращи се в пределите на нашата татковина и извън нея, и молитвено ви пожелавам Бог да ви обдари с физическо и духовно здраве, да ни посочи пътя, по който трябва да вървим (Пс. 142:8), за да растем в благодат и познаване на нашия Господ и Спасител Иисус Христос (2 Петр. 3:18)", пожелава патриарх Неофит в обръщението си.

Неговото послание гласи: „Божието благоволение и милост да бъдат с нас, с нашата страна и Църква и през настъпващата година! Нека се стремим към правда, благочестие, вяра, любов, търпение и кротост, да се подвизаваме с добрия подвиг на вярата и да се държим за вечния живот (1 Тим. 6:11,12)."

На 1 януари, когато църквата чества Св. Василий Велики, Българският патриарх Неофит ще отслужи света божествена литургия в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски".

#патриарх Неофит #Нова година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници