Колите за подслушване при Цветанов излизали и извън София

Колите за подслушване при Цветанов излизали и извън София
A A+ A++ A

Оборудваните автомобили на службите за следене и подслушване – т.нар. „кечери", са излизали за задачи и извън столицата. Това заяви в предаването „120 минути" на bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Въпреки че не било в правомощията на министър да знае кога тези коли излизат за оперативни действия, настоящият зам.-председател на ГЕРБ заяви, че те са „излизали на територията на всяка една област като цяло – не бих могъл да конкретизирам".

Като цяло темата с обвиненията за неправомерно използване на СРС-та Цветанов отново окачестви като „компроматна кампания срещу политически опонент" и „репресия срещу лица от ГЕРБ".

„Нямам обвинение за незаконно подслушване. Имам подадена жалба в Страсбург за нарушена презумция за невинност, защото трябва да се борави с доказателства. Ние много преекспонирахме всичко, което се случи. От май, когато много се говореше, тогава беше предизборната кампания, досега никой не е установил внушаваните тогава твърдения", каза още ексшефът на МВР.

Скандалът с масовото подслушване стана една от емблемите на сваленото правителство на ГЕРБ през февруари 2013 г. Като основен отговорен за подслушването на бизнесмени и политици беше сочен именно тогавашният вътрешен министър и вицепремиер. Скандалът бе определен като "Българският Уотъргейт", а колите, с които предполагаемо се е осъществявало незаконното подслушване, бяха кръстени "Цецомобили".

По думите му на Цветанов такива теми отклонявали вниманието от сериозните проблеми вследствие на настоящото управление на страната – политика на популизъм, връщане на мутренските времена, тежки престъпления.

#Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници