Освободиха всички шефове на отдели в следствието

Освободиха всички шефове на отдели в следствието
Главният прокурор Сотир Цацаров отстрани Румен Василев, Ваня Дойчева, Ангел Александров, Койчо Трухчев, Младен Петров и Емил Киров, като последният е напуснал по собствено желание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров освободи със заповед от понеделник всички директори на отдели в Националната следствена служба.

Отстранените са Румен Василев, Ваня Дойчева, Ангел Александров, Койчо Трухчев, Младен Петров и Емил Киров, като последният е напуснал по собствено желание.

Заместник главният прокурор по разследването и директор на националното следствие Евгени Диков е предложил на Цацаров проект за нова структура на НСлС в съответствие с Плана за действие на Прокуратурата на България.

Предложението включва намаляване на броя на отделите и оптимизиране на специализацията на следователите.

Досегашният заместник-директор на НСлС Петко Петков е подал оставка.

Директорът на Националната следствена служба ще предложи на Висшия съдебен съвет следователите Лъчезар Пенев и Кънчо Митов да станат заместник-директори на НСлС, посочват от държавното обвинение

Лъчезар Пенев е роден на 21 септември 1955 г. в Силистра. През 1980 г. завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет.

В продължение на 33 г. работи като адвокат и следовател. От 1999 г. до 2011 г. е началник-отдел в НСлС. Специализирал е в Унгария, Чехия и Гърция.

Преминал е курс на обучение в школата на ФБР по проблемите на разследване на убийства. Кариерата на Лъчезар Пенев е свързана основно с разследване на криминални престъпления. Последната му атестация от ВСС е с оценка „много добър“.

Кънчо Митов е роден на 25 май 1955 г. в гр. Панагюрище. През 1988 г. завършва право в Софийския университет.

Работи като следовател 24 г.

От 2004 г. е повишен в ранг ръководител на отдел в НСлС.

Специализациите на Митов са свързани с разследване на компютърни престъпления, икономически престъпления и трафик на хора.

Последната му атестация от ВСС е с оценка „много добър“.

#Сотир Цацаров #Евгени Диков #Национална следствена служба #директори #отдели #Ангел Александров #Койчо Трухчев #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници