Китайци искат жп линията Русе-Варна

Китайци искат жп линията Русе-Варна
A A+ A++ A

Сериозен интерес към модернизацията на най-старата жп линия в страната - Русе-Варна, е заявила китайската „Чайна комюникейшънс кънстракшън къмпани“.

Инвестиционният интерес е бил проявен на среща на министъра на транспорта Данаил Папазов с представители на компанията по време на посещението му в Пекин през декември, съобщи в. „Стандарт“.

„Говорихме за отдаването на линията на концесия или за публично-частно партньорство от типа на съвместна експлоатация. Просто трябва да се намери подходяща форма инвестицията, която евентуално ще бъде направена, да бъде възвръщаема.Проектът за рехабилитация на линията Русе-Варна е изцяло подготвен и е включен сред проектите за европейско финансиране с 306 млн. евро по новата ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020“, посочи Папазов.

„Чайна комюникейшънс кънстракшън къмпани“ заедно с друг гигант от китайския строителен бизнес – „Чайна стейт кънстракшън инженеринг“, проявяват огромен интерес към довършването на магистралите „Хемус“ и „Черно море“, както и към пробиването на тунелите под Петрохан и Шипка.

#Русе-Варна #Данаил Папазов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници