Турция иска да ограничи свободата в интернет

Турция иска да ограничи свободата в интернет
„Законопроектът е създаден да защитава семейството, децата и младежите от съдържание в интернет, което насърчава употребата на наркотици, сексуалното насилие и самоубийствата“, се казва в турския в. „Хюрриет“. Снимка: bestvpn.co
A A+ A++ A

В турския парламент е било внесено предложение, което се стреми да наложи строг контрол над интернет, като следи дейностите на потребителите и блокира определени ключови думи.

Текстът е поредното изпитание пред свободата за изразяване в страната, която иска да бъде член на ЕС.

Законопроектът позволява на длъжностни лица да пазят в архив цялата потребителска активност в световната мрежа в продължение на две години и да следят кои уеб сайтове са посещавани, кои ключови думи са търсени и потребителската активност в социалните мрежи.

„Законопроектът е създаден да защитава семейството, децата и младежите от съдържание в интернет, което насърчава употребата на наркотици, сексуалното насилие и самоубийствата“, се казва в турския в. „Хюрриет“.

През декември „Гугъл“ публикува информация, според която Турция оглавява списъка с молби за премахване на съдържание, предава БГНЕС.

#Свобода #интернет #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници