Записват първолаци онлайн

Записват първолаци онлайн
Ранните дати, на които две столични училища изтеглиха приема на първолаци тази година, предизвикаха истерия и в останалите школа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столични училища започнаха да отговарят на родителската истерия за записване в първи клас, като приемат документи онлайн. Първото училище, което ще тества подобна система, е 31-во СУЧЕМ, известно още като „Бастилията“. Още от следващата седмица то ще даде възможност на родителите да подават заявления през нета и така да си спестят висенето на километрични опашки и късането на нерви, съобщава „Стандарт“.

Ранните дати, на които две столични училища изтеглиха приема на първолаци тази година, предизвикаха истерия и в останалите школа. 51-во СОУ започна да приема документи още от 3 януари, а 119-о – от 6-и, заради засиления родителски интерес.

Седмица след старта на кампанията за прием на документи в 119-о СОУ вече има по две деца за място, похвали се директорът Диян Стаматов. До момента заявления са подали 250 родители за общо 132 места.

В 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ пък чакащите са вече приблизително по трима за място, каза директорът Асен Александров. „Още на първия ден - 3 януари, бяха подадени 110 молби, след това опашките намаляха. Мисля, че оттук нататък бройката няма да се увеличи с много, вече по-голямата част от хората са подали заявления“, прогнозира Александров.

#молби #родители #първолаци #училища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници