Засилени мерки за сигурност преди погребението на Ариел Шарон

Засилени мерки за сигурност преди погребението на Ариел Шарон
Шарон, който почина в събота след осем години в кома, ще бъде погребан в семейната ферма „Шикмим“, редом до съпругата си Лили. Снимка: merica.aljazeera.com
A A+ A++ A

Властите в Израел въведоха засилени мерки за сигурност заради погребението на бившия министър-председател Ариел Шарон.

Израел предупреди палестинските управници в Ивицата Газа да не допускат изстрелване на ракети по време на прощалната церемония. Единадесетият министър-председател на Израел Ариел Шарон ще бъде погребан в понеделник с всички държавни почести. Официалната прощална церемония ще започне в 9:30 часа в израелския парламент в Ерусалим. Очаква се речи да изнесат президентът на страната Шимон Перес и премиерът Бенямин Нетаняху. Сред чуждестранните гости ще бъдат вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и председателят на Държавната дума Сергей Наришкин, предаде Би Ти Ви.

Шарон, който почина в събота след осем години в кома, ще бъде погребан в семейната ферма „Шикмим“, редом до съпругата си Лили.

Хиляди се събраха на площад „Кнесет“ в Ерусалим в неделя, за да отдадат последна почит към бившия израелски министър-председател Ариел Шарон. На поклонението присъстваха президентът, премиерът и правителството на Израел.

#Ариел Шарон #Шарон #Ерусалим #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници