Недялков: Заплахата на „Анонимните“ не е повод за паника

Недялков: Заплахата на „Анонимните“ не е повод за паника
„Видеообръщението, което изпрати хакерската група „Анонимните“ до българските власти с искане да оттеглят подкрепата си за споразумението АКТА, не е повод за паника“, каза Недялков. Снимка: venturebeat.com
A A+ A++ A

Заплашителното „предупреждение“ на хакерската група „Анонимните“ към българските власти не е повод за паника, смята председателят на Асоциацията за информационна сигурност Николай Недялков.

„Видеообръщението, което изпрати хакерската група „Анонимните“ до българските власти с искане да оттеглят подкрепата си за споразумението АКТА, не е повод за паника“, каза Недялков пред БНР.

„Това, което те казват, не е нещо ново, не е нещо, което трябва да се разглежда отделно от всяка друга потенциална заплаха по отношение на информационната сигурност“, допълни той.

„Информационната сигурност според мен трябва да се разглежда като компонент от националната сигурност. От тази гледна точка, ако разгледаме такава заплаха, то би следвало да се приложат всички мерки и средства за защита. Това не е само наш проблем“, обясни Недялков.

„България е член на НАТО и ЕС, в тях има такива институции, в които се координира противодействието срещу кибератаките“, посочи той.

„Целенасочени атаки, които компрометират определени услуги или водят до щети и загуби, са крайна мярка и не бива да се толерират“, подчерта още Николай Недялков.

#България #ЕС #НАТО #Николай Недялков #ACTA #„Анонимните“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници