Китайската икономика отчита намален внос

Китайската икономика отчита намален внос
Губейки част от блясъка си през 2013 г., китайската икономика е отчела забавяне на растежа на вноса. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Губейки част от блясъка си през 2013 г., китайската икономика е отчела забавяне на растежа на вноса на повечето промишлени стоки. Това показа проучване на консултантската компания UOB-Kay Hian, според което тенденцията вероятно ще продължи и през тази година, на фона на отслабващото търсене и свръхкапацитета, предаде investor.bg.

Целият импорт стоки в Китай е отбелязал отстъпление през 2013 г., като негативната тенденция е подминала само желязната руда и въглищата. Според експертите продължаващият спад в икономиката, съчетан със забавянето на финансирането и свръхкапацитета, ще тежи върху вноса на суровини в Китай дори през 2014 г.

Според изявленията на повечето високопоставени китайски ръководителите втората по сила икономика в света ще отчете растеж от 7,6 на сто през 2013 г. Резултатът ще бъде над целевото равнище от 7,5 на сто, но ще остане далеч под двуцифрените разширения от 1990 г. насам.

#Китай #руда #ръководители #тенденция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници