Грипна епидемия в София

Грипна епидемия в София
„От 20 януари 2014 г. регистрираме ежедневно нарастване на броя на болните от остри респираторни заболявания, с което ще достигнем епидемични нива на заболяемост“, казват от столична РЗИ. Снимка: expressnews.bg
A A+ A++ A

Грипна епидемия в София обяви Столичната регионална здравна инспекция от четвъртък, 23 януари.

Ежедневният надзор над грипа и острите респираторни заболявания показва ясно изразена тенденция на нарастване на заболяемостта, като за периода от 13 януари до 19 януари 2014 г. в столицата са били регистрирани 189 респираторни заболявания на 10 000 души население, посочват от Регионалната здравна инспекция.

„От 20 януари 2014 г. регистрираме ежедневно нарастване на броя на болните от остри респираторни заболявания, с което ще достигнем епидемични нива на заболяемост“, казват от столична РЗИ.

С обявяването на грипната епидемия се разпореждат ограничителни мерки в лечебните заведения, касаещи профилактичните и плановите дейности.

Детските и женските консултации, профилактичните прегледи и ваксинации, плановата оперативна дейност и свижданията в лечебните заведения се спират, предава „Фокус“.

#София #грип #грипна епидемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници