Местан: Оценката на ЕК е негативна

Местан: Оценката на ЕК е негативна
Оценката на ЕК по своята обективна същност е негативна, каза председателят на ДПС Лютви Местан. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

„Оценката на ЕК по своята обективна същност е негативна“, каза председателят на ДПС Лютви Местан във връзка с последния Доклад на ЕК за напредъка на България и Румъния в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП), предаде агенция „Фокус“.

„Има нужда да се припомни, че механизмът целеше да помогне на България и Румъния по-бързо да преодолеят дефицитите, с които бяха приети за пълноправни членки на ЕС. Каквито и оценки да дадем, е много важен крайният резултат – механизмът остава в сила, което означава, че ЕК все още не намира достатъчно основание да снеме механизма за наблюдение“, коментира Местан.

По думите му в ДПС нямат абсолютно никакво намерение да партизират оценките. „Няма нищо по-глупаво от това да се партизира доклад, който засяга период от 18 месеца, в който се разполагат управленията на три правителства – на ГЕРБ, на служебния кабинет и на кабинета „Орешарски“.

Време е да осмислим докладите на ЕК като доклади за България, респективно правителствата, които управляват, трябва да поемат своята отговорност“, посочи Местан.

#Лютви Местан #ЕК #оценка #ГЕРБ #правителства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници