Apple с рекордни продажби за тримесечието

Apple с рекордни продажби за тримесечието
A A+ A++ A

Последното тримесечие на годината обикновено е най-силното за производителите на потребителска електроника и това с пълна сила важи и за Apple. Американската компания представи резултатите от дейността си през последните 3 месеца на миналата година (което е първото тримесечие за фискалната й 2014 г.) и от тях става ясно, че приходите са достигнали рекордните 57,6 милиарда долара, а печалбата от 13,1 милиарда долара също е рекордна и изравнява миналогодишното постижение.

За пръв път продадените телефони iPhone за тримесечието са над 50 милиона броя - отчетени бяха 51 милиона продажби, а освен това и таблетите iPad са достигнали нов връх с 26 милиона. За сметка на това търсенето на плеърите iPod продължава да намалява и за тримесечието са били едва 6 милиона при 12,7 милиона преди година.

Средната продажна цена на iPhone се е увеличила до 636 долара от 577 долара в предходното тримесечие, което показва предпочитане на по-скъпия модел iPhone 5S. При iPad този показател се е увеличил слабо от 439 долара до 440 долара. Компанията е продала и 4,8 милиона компютъра Mac с приходи от тях 6,4 милиарда долара.

http://www.apple.com/pr/library/2014/01/27Apple-Reports-First-Quarter-Results.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници