Контузия отказа Пиронкова от "Фед къп"

Контузия отказа Пиронкова от "Фед къп"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от състава на България за двубоите от първа група на Евро-африканската зона на "Фед къп". Причината е контузия.

Заради травма от тима ни отпадна и Диа Евтимова.

Шампионката от Сидни Пиронкова не успя да се възстанови от травмата в бедрото, която я мъчеше още на Откритото първенство на Австралия. Евтимова пък се контузи миналата седмица на турнира в Дейтона Бийч, Съединени щати, и в момента едва стъпва.

"Не се чувствам възстановена от контузията в бедрото, която получих в Австралия. Трябва ми повече време, за да мога да се възстановя на 100 процента. Решението да не участвам в предстоящите срещи на България не беше лесно, но вярвам, че е правилното за мен в дългосрочен план. Пожелавам успех на отбора за "Фед къп", вярвам, че момичетата ще се представят добре в Будапеща", заяви Пиронкова.

На местата на Пиронкова и Евтимова капитанът на отбора Дора Рангелова повика Изабелла Шиникова и дебютантката Борислава Ботушарова. Те се присъединяват към Елица Костова и другата дебютантка Виктория Томова.

Двубоите от първа група на Евро-африканската зона на "Фед къп" са от 4 до 9 февруари в Будапеща. България е в група "D" заедно със съставите на Беларус, Португалия и Турция.

#Цветана Пиронкова #"Фед къп" #Диа Евтимова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници