Приеха на първо четене промените в НК

Приеха на първо четене промените в НК
Депутатите приеха на първо четене промените в Наказателния кодекс. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Депутатите приеха на първо четене със 108 гласа „за“, 9 - „против“, и 45 - „въздържали се“, промените в Наказателния кодекс, предложени от Министерския съвет, предаде БГНЕС.

С новите текстове се въвеждат в националното законодателство разпоредбите на Директива 2011/92/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 13 декември 2011 г. относно борбата със сексуалното насилие и със сексуалната експлоатация на деца, както и с детската порнография и за замяна на Рамково решение 2004/68/ПВР на Съвета.

Изпълнява се препоръката на Комитета на експертите за оценка на мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма. НК се привежда в съответствие със задълженията по Допълнителния протокол към Наказателната конвенция на Съвета на Европа за корупцията и към наказване на активния подкуп и търговията с влияние.

Въпреки разнородния характер на материята, която се урежда, промените са обединени в един законопроект, за да не се предизвиква поредица от изменителни закони за един и същ акт в близки периоди от време.

#Наказателен кодекс #ЕС #НК #закон #порнография

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници