Nokia може да заложи на чипове от MediaTek и MStar в евтините си телефони

Nokia може да заложи на чипове от MediaTek и MStar в евтините си телефони
A A+ A++ A

Според данни на DigiTimes, като опит за редуциране на стойността на произвежданите 2.5G и 2.75G телефони, Nokia се кани да започне да използва чипсети на тайванските компании MediaTek и MStar Semiconductor. Източници на изданието твърдят, че една от тях се очаква да получи поръчки за нови модели на компанията, които са планирани за втората половина на годината, и най-вероятно това ще бъде MediaTek. И двете азиатски компании се занимават с разработването на чипсети за бюджетни телефони и имат опит в диференцирането на продуктите си, което ги е направило потенциални партньори на Nokia.

Досега MediaTek е доставила над 1 милиард чипсета за 2.5G и 2.75G телефони и имат добре развити канали за дистрибуция в Китай и други развиващи се пазари в допълнение на солидната база за разработване на нови решения. Решението на Nokia едва ли ще е добра новина за сегашните доставчици като Texas Instruments и ST-Ericsson, които вече усещат ефекта от спада в поръчките на финландската компания.

MediaTek предлага и производителни решения за бюджетни устройства и преди дни представи такова. Платформата се казва MT6575, поддържа Android 4.0 и залага на едноядрен процесор ARM Cortex A9 с работна честота 1GHz, комбиниран с графична система и модеми за 3G и HSPA мрежи. Разработката поддържа работа с 2 SIM карти, дисплеи с qHD резолюция и възпроизвеждането на 720p видео и ще е предназначена за създаването на смартфони на цена под 200 долара. Според компанията първите телефони с този чипсет ще са на пазара още през това тримесечие.

http://www.digitimes.com/news/a20120213PD216.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници