България започва с Португалия за "Фед къп"

България започва с Португалия за "Фед къп"
Елица Костова. Снимка: www.tennis24.bg
A A+ A++ A

Националният отбор на България по тенис за жени ще започне участието си в първа група на турнира "Фед къп" в Будапеща с мач срещу Португалия. рещата е на 4 февруари от 17:00 часа българско време, съобщи "Фокус".

В група "D" са още съставите на Беларус и Турция.

Срещу туркините момичетата на капитана Дора Рангелова играят на 6 февруари (четвъртък) от 11:00 часа българско време. Заключителният двубой в групата е срещу Беларус - на 7 февруари (петък), отново от 11:00 часа българско време.

В неделя, 9 февруари, са плейофните срещи за разпределение на местата. Ако българките заемат първото място в групата, ще играят мач за класиране за плейофите за влизане в Световна група две срещу победителя от група "С", където са съставите на Австрия, Израел, Украйна и Словения.

Българският отбор е в състав: Елица Костова (№241 в ранглистата на WTA), Изабелла Шиникова (№362) и дебютантките Виктория Томова (№408) и Борислава Ботушарова (№464). Португалският тим включва Мишел Ларшер де Брито (№121 в световната ранглиста), Мария Жоао Кьолер (№207), Барбара Луш (№399) и Инес Мурта (№1240).

#"Фед къп" #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници