Реформаторите подкрепят предложението за референдум

Реформаторите подкрепят предложението за референдум
Реформаторският блок престава да се занимава със себе си, от днес ще се занимава само с политика, заяви Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок престава да се занимава със себе си, от днес ще се занимава само с политика, като приоритетни ще са темите за енергетиката и правосъдието, заяви новият говорител на Изпълнителния съвет на блока Радан Кънев, предаде Дарик.

Кънев подчерта, че от блока  ще бъдат непоколебими, за да има в България истинска демокрация. По тази причина от Реформаторския блок подкрепят предложението на президента Росен Плевнелиев за референдум.

Радан Кънев заяви също, че Реформаторското обединение ще подкрепи създаването на  непартиен инициативен комитет, който да събере много повече от необходимите според закона половин милион подписа, за да задължи правителството да организира подобен референдум.

Той посочи, че има видимо нежелание на управляващите да дадат думата на хората, затова от Реформаторския блок ще съставят инициативен комитет за подписка за формулирането на въпросите за референдума и нужно ли е да се провежда той. Комитетът няма да е съставен от политици, посочи още лидерът на ДСБ.

#Реформаторския блок #Радан Кънев #Кънев #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници