Откриха още едно тяло след наводнението в Бисер

A A+ A++ A

Открито беше тялото на още една жертва от наводненията в село Бисер, с което жертвите стават 11.

Тялото на Васил Делев от село Иваново беше намерено близо до село Надежден и вече е разпознато, предаде БНР вечерта в четвъртък.

Неговата съпруга Лиляна Делева беше погребана миналата седмица. Все още продължава издирването на изчезналото семейство Бойчеви. В бедстващия регион продължават възстановителните и ремонтните работи на разрушени мостове и диги.

По последни данни съборените изцяло къщи в село Бисер са 36, сериозно наводнените в село Динево са 60, а в Свиленград - 10. Продължават и хуманитарните дейности, които включват раздаването на топла храна, напитки, дрехи и вещи. 30 са дарените отоплителни уреди за село Бисер, 124 семейства в Свиленград ще получат по 5 хиляди лева помощи от институции и банки.

Междувременно транспортният министър Ивайло Московски се запозна на място със ситуацията и съобщи, че над 3 милиона лева се необходими за възстановяване на жп връзката между България и Турция в разрушената отсечка Бисер-Любимец, както и в другия проблемен участък в района на Раднево.

По думите на министър Московски за това е нужен поне месец. В момента има възможност влакът да се движи единствено от Турция до Свиленград, като от там хората се транспортират с автобуси до Харманли. За товарните превози обаче няма такъв вариант, заяви министърът:

„Затова е проблем, тъй като няколко големи предприятия вече се обадиха, че и складови бази, и капацитетът е запълнен, така че наистина в най-бързи темпове ще трябва да се оправи движението, да се възстанови, за да може да тръгнат и товарните превози. Всъщност Националната компания „Железопътна инфраструктура“ като принципал на железопътната инфраструктура ще финансира транспортно строителство и възстановяване за това аварийно възстановяване. След това вероятно тези пари трябва да бъдат възстановени от Фонда за бедствия и аварии. До 15 март пощенските услуги за село Бисер са безплатни“, съобщи още министър Ивайло Московски.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници