Плевнелиев: Референдуми на всички следващи избори

Плевнелиев: Референдуми на всички следващи избори
„Силата на референдума не е да предскаже, а да се попита народът и той да каже кое е добре, кое е зле и как да се случат нещата в държавата“, добави Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Няма нищо по-добро от това всички следващи избори - европейски, местни, президентски - да бъдат комбинирани с референдуми“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Силата на референдума не е да предскаже, а да се попита народът и той да каже кое е добре, кое е зле и как да се случат нещата в държавата“, добави Плевнелиев.

Във връзка с предложения от него референдум по изборни въпроси държавният глава посочи: „Надявам се този референдум да е един от референдумите, които ще се проведат в България, в следващите години и в годините на моя мандат. Аз искрено се надявам на пряката демокрация, хората през 2013 г. съобщиха на политиците и ми показаха това много ясно – аз ги чух внимателно и искам да работя за това, гласът на народа да бъде чут“.

„С предстоящите избори оттук нататък - ние ще имаме европейски избори, комунални догодина, по-догодина ще имаме президентски избори, ще имаме и парламентарни избори - ние влизаме в години на избори и няма нищо по-добро от това всеки от тези избори ние да го комбинираме с референдум“, обясни Плевнелиев.

Според него „това няма да струва нищо, а ще има ефект“.

„Вместо политиците да бъдат просто говорители на народа в продължение на 24 години, аз вярвам, че е добре от време на време да се пита и народът, независимо от това какъв ще бъде резултатът“, смята Плевнелиев.

„Аз много съм доволен, че дебатът вече се случва. Нима в обществото няма консенсус по въпроса за изборното законодателство и начина, по който правим изборите, че трябва да се подобри“, запита президентът, предава „Фокус“.

#Росен Плевнелиев #референдум #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници