Sony PS Vita и PlayStation Store в България от 1 март

Sony PS Vita и PlayStation Store в България от 1 март
A A+ A++ A

На 22 февруари започват продажбите в Европа на най-новата портативна игрова конзола на Sony, а днес се състоя и българската й премиера. В нашите магазини обаче Sony PlayStation Vita ще дойде седмица по-късно - на 1 март. Това може и да е разочароващо за феновете, който очакват с нетърпение да се сдобият с устройството, но за краткото забавяне си има съвсем основателна причина - от 1 март PlayStation Store най-сетне ще е достъпен в България. Това е виртуален магазин за PlayStation 3, PlayStation Vita и PlayStation Portable, достъпен през PlayStation Network, който позволява изтеглянето на различно допълнително безплатно и платено съдържание - снимки, филмови трейлъри, цели игри и демо версии, музика и дори цели филми под наем на избрани пазари. Основен недостатък е, че сегашните потребители на PSN ще трябва да си направят нов акаунт, за да получат достъп до PlayStation Store. Иначе днес разбрахме, че българските потребители на PlayStation Network са около 100 000.

Sony PlayStation Vita впечатлява с техническите си характеристики, които са още по-привлекателни при цената, на която ще се предлага устройството. Централно място заемат многоядрен графичен ускорител и четириядрен процесор ARM Cortex-A9, 5" сензорен AMOLED екран с резолюция 960 x 544 пиксела, две камери (за снимки и употреба в игра), компас и сензори за движение (жироскоп и акселерометър). Джаджата има два аналогови стика и мултитъч зона с размерите на екрана, която е разположена върху задния панел. Версията с Wi-Fi възможности се предлага на цена от 499 лв., а освен това е наличен и модел с 3G модем и GPS приемник, който струва 599 лв.

Втората версия ще се предлага със SIM карта на "М-Тел", като потребителите ще могат да изберат дали да я активират или не. Ако го направят обаче, ще получат ваучер за изтеглянето на ексклузивната игра WipEout 2048. Засега не са известни плановете, които ще предлага операторът, но се надяваме до 1 март да станат ясни. Разбира се, устройството ще може да бъде закупено и от магазините на телекома. В софтуерно отношение на разположение в PS Vita са мултимедиен плеър, приложение за разглеждане на снимки, браузър, приложения за достъп до различни социални мрежи (Twitter, Facebook, Foursquare, Flickr и Skype) и допълнителен софтуер с игрова насоченост. Конзолата може да работи както със специално разработени за нея игри, така и със заглавия за PlayStation Portable и PSOne.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници