Оптимизираме туристическия си пазар за Турция

Оптимизираме туристическия си пазар за Турция
Страната ни заема 4-то място по темп на развитие на зимния туризъм в Европа и има ресурс за по-добри позиции на този пазар, особено по отношение на Турция, заяви заместник-министър Бранимир Ботев. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

„Около около 600 хил. зимни туристи посещават България годишно, но щом развием потенциала си, техният брой може да стане над 2 млн. Страната ни има три доказани международни ски курорта, които приемат и любители, и професионалисти - Банско, Пампорово, Боровец, но и множество локални също с големи перспективи като Чепеларе, Витоша, Ком, Беклемето и др.“, заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, съобщиха от МИЕ.

Стана ясно, че страната ни заема 4-то място по темп на развитие на зимния туризъм в Европа и има ресурс за по-добри позиции на този пазар, особено по отношение на Турция. За периода януари-ноември 2013 г. България е посетена от 354 257 турски туристи - с близо 31 на сто повече спрямо същия период на предходната година.

През 2013 г. Турция е на 6-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туристически продукт. Като най-добри възможности за привличане на повече турски гости са почивките със зимни спортове, ски ваканциите, комбинираният отдих със СПА, балнео- и уелнес услуги.

#Бранимир Ботев #Турция #пазар #Банско #Банско #Пампорово #Боровец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници