А вие гласувахте ли за „Личност в Новините“?

А вие гласувахте ли за „Личност в Новините“?
A A+ A++ A

В Деня на влюбените, 14 февруари, в 23.59 часа ще приключи гласуването за „Личност в Новините“ за 2013 година.

За първи път тази година читателите на новинарските сайтове Novinite.bg и Novinite.com имат възможност да изберат заедно „Личност в Новините“ за 2013 г.

Читателите на двата информационни сайта в България и чужбина могат да гласуват за „Личност в Новините“ ТУК или ТУК и заедно да определят финалното класиране в престижното състезание.

Ще бъде излъчен по един победител във всяка категория, като всеки читателски глас ще има еднаква тежест.

Тази година редакционният екип на Novinite.bg и Novinite.com номинира по трима забележителни представители на политическия, икономическия и обществения живот в България в шест различни категории.

Сред политиците, след огромни колебания дали въобще да поддържаме тази категория, сме номинирали бившия премиер Бойко Борисов поради това, че подаде оставка навреме, успокои протестите срещу него и успя да спечели изборите. Ирина Бокова е следващият номиниран заради преизбирането й за Генерален директор на ЮНЕСКО, а премиерът Пламен Орешарски издържа над шест месеца небивали досега протести и гарантира икономически ръст през следващата година.

За първи път въведохме и класация за личност, допринесла най-много в областта на благотворителността. В нея са номинирани Дядо Добри, известен като Светеца от Байлово, директорката на Фондация „За нашите деца“ Иванка Шалапатова и бизнесменът Васил Василев, откупил от анонимния крадец елементите от паметника на Васил Левски в столицата.

Тенисистът Григор Димитров, боксьорът Кубрат Пулев и преборилият левкемията футболист Стилиян Петров са номинирани в категорията „Спорт“, а актьорът Владимир Пенев, писателят Георги Господинов и космополитният цигулар Веско Ешкенази ще се състезават за „Личност в Новините“ с постиженията си в областта на културата.

От бизнесмените сме се спрeли на генералния мениджър за България на световната компания ABB Еккехард Нойрайтер, както и на Орлин Попов, собственик на веригата заведения Happy, и на Ивайло Пенчев, превърнал Walltopia в световен лидер в производството на изкуствени стени за катерене.

За престижната титла „Посланик в Новините“ ще се състезават британецът Джонатан Алън, германецът Матиас Хьопфнер и японецът Такеши Коидзуми – всеки със своя уникален принос в София през годината.

Кой ще получи своето отличие на престижната церемония в София в началото на месец март 2014, решавате вие, читателите на Novinite.bg и Novinite.com.


#Личност в Новините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »