Ани Владимирова: Къртицата в новия сезон ще е далеч по-умела

Ани Владимирова: Къртицата в новия сезон ще е далеч по-умела
A A+ A++ A

Ани Владимирова е завършила психология в СУ „Св. Климент Охридски“ и работи като детски и фирмен психолог. Позната е на зрителите с работата си в проекти като „Биг Брадър“ и „Къртицата“. Именно заради нейното участие в подбора на участниците в новия сезон на „Къртицата“ я потърсихме малко преди старта на риалитито след броени дни.

Какви бяха главните критерии за подбор на участниците в „Къртицата 2“?

Търсехме хора, каквите рядко виждаме в реалити форматите. Силни и здрави физически, умствено или по възможност и двете. С интересно портфолио – семейно, житейско, образователно... С личностен потенциал, който да се разгръща, а не да са прочетена книга след втората седмица. Хора, от които има какво да научиш – и за живота, и за човешките отношения, и за стратегиите за справяне с живота и хората.

Какъв тип кандидати Ви бяха най-интересни?

На мен хората винаги са ми били интересни! Не мога да кажа като повечето „познавачи“: „А, тоя ми е ясен!“. Никой човек не може да бъде ясен докрай. Но в този кастинг хората ми бяха интересни най-вече с волята си за участие в толкова тежък формат! Независимо от възраст, пол, образование, житейски опит – какво ги мотивира да направят крачка към това зверско предизвикателство „Къртицата 2“, след като видяха какво чудо е „Къртицата 1“.

Излезе информация, че при кастинга на шоуто не е било цел да има особняци, т. нар. „фрийкове“. Какъв е психопрофилът на един кандидат в подобно есктремно реалити?

Ако работехте с профили, щяхте да знаете, че няма два еднакви по принцип, камо ли един за всички участници (смее се). Да, имах типажи, за които произведохме специална психометрия, с която да ги намерим. Ония тестове с картинки и въпросчета, които се попълваха при регистрация за кастинга. Не търсехеме т.нар. „фрийкове“, защото от полуидиоти на всички им омръзна вече. Търсехме пъстри и справящи се хора – по един или друг начин!

По какво се различават кастингите на новия сезон от първия сезон на „Къртицата“?

Не обикаляхме градовете, където на мегдана идват едни и същи мераклии. Тръгнахме през интернет, където трябва известна грамотност и адекватност, за да кандидатстваш, и пресяхме огромна цифра хора (около 10 хиляди). Чак след това говорихме с отсети около 3000, игри и други техники с 50, от които 12 участници и 2 резерви.

Какво би Ви накарало да сте участник в „Къртицата 2“?

Опрян в главата пистолет! Това с гадините и змиите ми идва в повече...

И за финал – издайте с какво вторият сезон ще е по-различен от първия?

С участниците от т.нар „гражданска квота“ нивото ще е доста по-високо - и на ръст, и на акъл. Няма да има мърдане от базата – без участия, излизания, връзка с външния свят. Изпитанията – на техния фон миналогодишните са детска игра. Убедена съм, че в този сезон вече Къртицата ще бъде още по-умела, а играчите и зрителите – много по-наблюдателни и разсъдливи!

#Къртицата 2 #Ани Владимирова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"