Реиндустриализация, а не услуги за устойчив растеж, казва Орешарски

Реиндустриализация, а не услуги за устойчив растеж, казва Орешарски
„В условията на жестока конкуренция за привличане на инвестиции ниското равнище на пряко облагане е едно съществено наше преимущество, от което не можем да се лишим в близко бъдеще“, коментира министър-председателят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реиндустриализацията е водещият акцент сред страните – членки на ЕС, в програмата „Европа 2020“, заяви премиерът Пламен Орешарски на националния форум "Правителство-бизнес".

Орешарски отбеляза, че кабинетът няма нищо против сферата на услугите, тъй като „те могат да допринесат за икономическия растеж, но фокусирането единствено и само върху услугите не създава предпоставки за устойчив растеж“.

Премиерът увери, че страната ни ще продължи да поддържа ниски нива на корпоративните данъци.

„В условията на жестока конкуренция за привличане на инвестиции ниското равнище на пряко облагане е едно съществено наше преимущество, от което не можем да се лишим в близко бъдеще“, коментира министър-председателят.

Той съобщи, че правителството ще направи промени в икономическата политика за защита на конкуренцията и срещу монополните образувания, появили се в последните години.

„В това направление заслужава да се отбележи, че светът дискутира концептуалната криза, възникнала от 2008 г. По-активните регулации в динамични сектори като финансовия са единственият изход, за да не повтаряме кризата“, смята Пламен Орешарски.

Той подчерта, че засилването на регулациите във финансовия сектор в цяла Европа се прави с цел по-надеждното регулиране на цялата финансова система, предава БГНЕС.

#данъци #инвестиции #икономика #Пламен Орешарски #Европа 2020 #Реиндустриализация #Национален форум "Правителство-бизнес"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници