Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона дисплея

Apple с готовност да направи сапфирено стъкло за 100-200 милиона дисплея
A A+ A++ A

Според сайта 9to5mac.com Apple само след седмица ще има пълна готовност да стартира производството на сапфирено стъкло за дисплеите на следващия iPhone. Това е следствие от сделката между компанията от Купертино и GT Advanced за съвместното изграждане и опериране на фабрика за сапфирено стъкло в Аризона. От 9to5mac.com са получили достъп до документи за поръчаното производствено оборудване, които потвърждават тази теза и оборват предишните спекулации, че новият завод ще произвежда сензори за камери и скенери за пръстови отпечатъци.

Трябва да се има предвид, че самата фабрика остава собственост на GT Advanced, но според договора между двете компании цялата продукция ще бъде ексклузивна за нуждите на Apple. Според данните на 9to5mac.com поръчаното оборудване ще е достатъчно за производството на 100-200 милиона защитни стъкла за 5-инчови дисплеи годишно.

http://9to5mac.com/2014/02/06/exclusive-apple-just-procured-enough-sapphire-crystal-furnaces-to-make-100-200m-5-inch-iphone-displays-in-arizona/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници