Нови подробности за промените в Windows Phone 8.1

Нови подробности за промените в Windows Phone 8.1
A A+ A++ A

Microsoft започна да разпространява към избрани автори на софтуер Software Development Kit (SDK) за Windows Phone 8.1, за да подготвят приложенията си за премиерата на платформата в началото на април. Заедно с това получилите софтуера започнаха да споделят повече подробности за промените в новата версия. Най-подробното засега описание идва от потребител на Reddit, който се опитва да опише всички промени, които е успял да открие в SDK.

Една от важните промени е възможността за създаване на универсални приложения с един и същ изходен HTML/JScript код, които ще могат да работят с Windows Phone и Windows RT. Това подсказва, че Microsoft продължава да изпълнява плановете си за сближаването на двете платформи, за които се говори отдавна. Заедно с това компанията е променила и формата на инсталационните файлове от XAP на APPX, който се използва в Windows 8.

Сред останалите промени са опция за промяна на приложението за работа с SMS по подразбиране, нова функция за следене на енергопотреблението, работа с VPN, наличие на отделни приложения Music и Video на мястото на едно комбинирано, ново приложение за подкасти, промяна в многозадачната работа (бутонът за връщане назад вече не затваря приложението, а го оставя във фонов режим), промяна на името SkyDrive на OneDrive, възможност за инсталиране на приложенията върху SD карта и др.

Няма следи от гласовия асистент Cortana, но по всички личи, че Microsoft умишлено са ограничили достъпа до него в SDK, за да остане тайна до представянето. Сред останалите забелязани добавки са опция за сортиране на приложенията според честотата на използване, селектиране на повече плочки, отделно управление на звука за различните части на платформата, падащо меню с бързи настройки, център за нотификации и др.

http://www.reddit.com/r/windowsphone/comments/1xloor/wp81_is_going_to_have_javascript_support/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »