Рекорден брой скиори идват за Европейската купа в Боровец

Рекорден брой скиори идват за Европейската купа в Боровец
Снимка: www.gong.bg
A A+ A++ A

Рекордните за състезание от ранга на Европейската купа по ски 17 държави са потвърдили, че ще участват с алпийци в гигантския слалом и слалома в Боровец на 15 и 16 февруари.

С най-много състезатели е Швейцария - 15, сред които Даниел Юле, Рето Шмедигер и Маркус Фьогл, предаде „Гонг“.

На второ място по състезатели за Европейската купа е Австрия с 14 участници, с призьора от Световната купа в Банско Марсел Матис, Марк Дигрубер, Волфганг Хьорл, а трети са французите с 12, сред които e Сиприен Ришар, световен вицешампион в гигантския слалом от Гармиш-Партенкирхен 2011 (на снимката), Макс Тисо и Виктор Муфа Жанде.

Италианците идват с много от настоящите си звезди в техничните дисциплини - Джовани Борсоти, Матиа Касе, Кристиан Девил и Матео Марсалия. България ще участва с петима алпийци, сред които опитният Стефан Присадов и новите таланти Георги Нушев, Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров.

Останалите държави за ЕК в Боровец са Германия, Гърция, Великобритания, САЩ, Хърватия, Финландия, Италия, Япония, Латвия, Холандия, Норвегия, Словения и Швеция. Официалната пресконференция за състезанията на писта „Петър Попангелов“ ще е на 14 февруари от 14 часа в х-л „Рила“. Стартовете от ЕК в Боровец ще са най-голямото събитие в ски календара на България за 2014.

Много от участващите в най-стария ни зимен курорт алпийци ще пътуват след Европейската купа директно за стартовете в техничните дисциплини от Олимпиадата в Сочи. Гост на стартовете ще е легендарният Марк Жирардели, който преди 30 г. спечели старт за Световната купа в Боровец.

#Европейска купа #Боровец #ски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"