ДПС: Протестът не е случаен

ДПС: Протестът не е случаен
Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

С официална декларация ДПС категорично осъди нападението на Джумая джамия в Пловдив и обвини общините Карлово и Пловдив, че стоят зад протеста.

„По същество това е взлом в неприкосновената територия на човешката съкровеност. Категорично не приемаме внушенията, че това са прояви на спонтанни граждански протести минимум защото вандалите бяха предвождани от кмета на Карлово, а противозаконните прояви станаха възможни със съдействието на пловдивския кмет, който е отказал да се съобрази с препоръката на МВР да не разрешава проявата.“ е официалната позиция на председателя на ДПС Лютви Местан, цитиран от пресцентъра на партията.

Вчера футболни фенове от цялата страна се събраха в Пловдив на протест заради връщането на Куршум джамия на Главното мюфтийство. По време на протеста изпочупиха с камъни прозорците на Джумая джамия.

Куршум джамия беше върната с решение на Пловдивския окръжен съд в края на октомври 2013 г. Община Карлово обжалва решението и в 10 часа в Апелативния съд на Пловдив предстои да се гледа иска.



#ДПС #декларация #Джумая джамия #Протести-Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници