Иван Костов обвини медиите и в частност БТВ в автозензура и кражба на история

Иван Костов обвини медиите и в частност БТВ в автозензура и кражба на история
A A+ A++ A

Иван Костов обвини БТВ в автоцензура по повод отразяването на събитията през 1997 година и в съучастничество на БСП при кражба на история.

В интервю за БТВ бившият премиер на България в директна словесна атака обвини БТВ за съучастничество в подмяната на лидерите от протестите през 1997 година.

Според него изкривено е „представянето на протестите, където водещи лица бяха не водачите на протестите, защото тези протести имаха политическо лидерство, а главни герои бяха тези които подадоха оставка“. Според Костов медиите са тълкували този политически акт като „огромна заслуга на комунистическата партия“.

Политикът, който към момента ръководи академична лаборатория за управление на риска, обвини и БСП, че е откраднала големи парчета от историята на България „В България е имало силна дясна съпротива срещу фашизма, портивопоставяне на обвързването с Германия. Имало е про-американски, про-английски и про-френски кръгове. Това никой не го знае от младите хора които учат българска история... та вие ми казвате, че няма да откраднат 97 година“.

#Иван Костов #бТВ #история

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници