Apple гледа към автомобилите и медицината

Apple гледа към автомобилите и медицината
A A+ A++ A

Продажбите на смартфони и таблети са по-високи отвсякога, но вече се забелязват признаци за забавяне на търсенето на такива устройства. Apple, изглежда, се подготвя за това и вече планира с какво ще се заеме, след като пазарът достигне точката на насищане и мобилните устройства вече не носят големи печалби. И може да насочи вниманието си към автомобилите и дори медицината.

Според информация от американската преса, през миналата пролет представители на Apple са се срещнали с шефа на компанията Tesla Motors, която прави електромобили. Тази среща е довела до спекулации, че Apple може да купи Tesla, а освен това се говори, че Тим Кук обмисля инвестирането в пазара на медицинска апаратура със сензори. Засега няма индикации, че Apple ще се сдобие с автомобилен производител, но определено има достатъчно пари, за да си позволи голяма покупка.

В интерес на истината, все повече от големите компании излизат от пазара на потребителска електроника, за да се насочат към далеч по-доходоносни отрасли като медицинска техника, бизнес софтуер и услуги и др. Един от актуалните примери е Panasonic, които се разделят с носещите загуба дейности, за да се насочат към промишлени, бизнес, строителни и автомобилни проекти, които носят по-големи печалби

http://www.sfgate.com/news/article/Apple-exploring-cars-medical-devices-to-reignite-5239850.php

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници