Панихидата за Левски се оглавява от патриарх Неофит

Панихидата за Левски се оглавява от патриарх Неофит
Панихидата за Левски, която ще бъде отслужена в старинния храм "Св. София", ще бъде възглавена лично от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Снимка: www.panoramio.com
A A+ A++ A

Панихидата за Левски, която ще бъде отслужена в старинния храм "Св. София", ще бъде възглавена лично от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха за novoinite.bg от Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ-БП.

На 22 февруари 2014 г. по повод 43 години от мирната кончина на Българския патриарх Кирил (†1971) в синодния параклис „Св. цар Борис” ще бъде отслужена панихида в негова памет. Тя ще бъде отслужена отново от Негово Светейшество патриарх Неофит.

Панихидата в Бачковския манастир, в чийто храм е погребан приснопаметния патриарх, заупокойната служба ще бъде отслужена от преосвещения Главиницки епископ Йоан (бивш викарий на Варненския митрополит, който сега се подвизава в Бачковския манастир). Заупокойна служба в памет на патриарх Кирил ще отслужи и Пловдивският митрополит Николай при паметника на патриарх Кирил в центъра на.

На 23 февруари 2014 г. по повод 1 година от интронизацията на патриарх Неофит в храма „Св. Александър Невски” ще се отслужи благодарствен молебен. Молебенът ще възглави лично патриархът.

#Левски #Неофит #молебен #манастир #митрополит #епископ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници