Българите на рали „Дакар“: Нямаме нищо общо с кокаина

Българите на рали „Дакар“: Нямаме нищо общо с кокаина
„Нашият камион не беше разпечатван. Нито са ни проверявали, нито са ни питали или обискирали“, заяви мениджърът на Bulgaria Off-Road Team Тодор Христов. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

Един от пилотите в българския отбор, участвал в рали „Дакар“, Пламен Николов, заяви, че екипът няма нищо общо с пресечения канал за трафик на кокаин през миналата седмица.

„Не знам откъде тръгна цялата работа. Ние се занимаваме със спорт. Ходихме да представим България пред цял свят“, посочи Николов.

„Нормално е да има толкова гуми в един камион. Той е сервизен. Нормално е да се носят резервни гуми. Отборите, които разполагат с повече средства, сменят всеки ден гумите си“, каза още той.

„Най-вероятно ще се разбере къде е истината и полицията ще си свърши работата. Не смятам, че ще получим извинение. Искам полицията да си свърши работата. Професионалисти са. Хванали са такъв голям канал. Ще разплетат всичко до края. Като хванат участниците, хората, които са замесени, ще се разбере, че не сме ние. За мен това е най-важното. Където кажат, там отиваме. На линия сме, дошли сме в центъра на София. Никой не ми е звънял, нито полиция, никой не се е занимавал с нас“, коментира мениджърът на Bulgaria Off-Road Team Тодор Христов.

„Корабът разтоварва на един терминал. Оттам всеки ходи и си получава превозното средство. Ние отидохме към края и тогава бяха останали около 10% от участниците. Всеки ходи, взема си протокола, колата и тръгва. Това се случва във Франция, пристанището в Льо Авър - митнически терминал, доста охраняван“, съобщи Христов.

„Доколкото разбрах, 400 км след това са го преследвали. Друго, което чух, е, че имало екшън на самия терминал. Ние не сме присъствали. Нас не са ни проверявали. Камионите бяха запечатани, с цел да не се бърка, да не изчезнат неща. Ние си ги получаваме от организаторите. Оглеждаме за щети по колата и тръгваме. Нашият камион не беше разпечатван. Много е странно всичко това. Нито са ни проверявали, нито са ни питали или обискирали. Аз разбрах по пътя. От България ми звъняха от медии да ме питат“, добави той.

Във вторник българският екип в рали „Дакар“ бе пред ст. „Васил Левски“ заедно с камиона „Мерцедес“, за който се смяташе, че е същият като заловения във Франция, предава БГНЕС.

#кокаин #рали "Дакар" #Пламен Христов #канал #трафик #наркотици #България #Франция #Орлин Алексиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници