Бареков отиде в парламента заради Плевнелиев

Бареков отиде в парламента заради Плевнелиев
Парламентът да назначи временна комисия , която да установи дали е имало фалшификации на изборния процес с надпечатани бюлетини по време на президентския вот през 2011 г., настоя Бареков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков и заместниците му Росен Петров и Ангел Славчев влязоха в парламента заради Росен Плевнелиев.

В Народното събрание представителите на „България без цензура“ и двамата депутати Румен Йончев и Светлин Танчев, подкрепящи формацията, поискаха две анкетни комисии да проверят как е избран Плевнелиев за президент и какви са връзките му в бизнеса.

„Парламентът да назначи временна комисия от депутати, която да установи дали е имало фалшификации на изборния процес с надпечатани бюлетини по време на президентския вот през 2011 година“, настоя Бареков, като нарече тогавашния вот "Костинброд-1".

Той предложи и стартирането на официални преговори между независимите депутати, които обявиха принадлежност към неговата партия и депутатите от ГЕРБ за създаването на втора анкетна комисия. Тя трябва да провери нерегламентираните бизнес контакти на Росен Плевнелиев и поведението му на данъкоплатец с отделни корпоративни групи в качеството му на президент и регионален министър.

#Николай Бареков #Бареков #Росен Плевнелиев #ГЕРБ #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино