Huawei ще обновява мрежата на GLOBUL

Huawei ще обновява мрежата на GLOBUL
A A+ A++ A

Вече стана ясно, че Telenor възнамерява да подмени напълно съществуващата мрежа на GLOBUL, като планира това да се случи до началото на следващата година. Норвежката компания беше изправена през избор на технологичен партньор и според информацията в надпреварата с оферти участваха гигантите ZTE, Huawei, Ericsson и NSN.

От процедурата като победител излиза Huawei, която ще партнира на GLOBUL за пълната подмяна на съществуващата 2G и 3G мрежа на компанията, за обновяване и подобряване на достъпа и опорната транспортна мрежа, както и на опорната мрежа на телекома и доставката на свързаните с тези дейности услуги. Споразумението между двете компании е за 5-годишен инвестиционен цикъл и осигуряване на поддръжка за 8 години.

От GLOBUL уточняват, че подмяната на оборудването се очаква да приключи към средата на 2015 г., а то ще позволи на компанията да предложи най-добрите услуги за пренос на данни, повече иновативни продукти и услуги, значително по-добро покритие, както и по-висок капацитет на мрежата при предвидима структура на разходите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници