С Ring ще управляваме всичко с жест

С Ring ще управляваме всичко с жест
A A+ A++ A

През последните месеци категорията на носимата електроника преживява своеобразен бум - до пазара достигнаха десетки нови продукти, а още много са в процес на разработка. Един от най-успешните продукти сред новите джаджи се оказа умният часовник Pebble, който започна съществуването си като проект в Kickstarter. Той успя да постигне баланс между дизайн, функционалност, цена и съвместимост и това му помогна да се наложи.

Такуро Йошида се опитва да повтори успеха на Pebble със своя проект Ring. Това е джаджа с формата на пръстен, която ще позволи управлението на различни съвместими устройства (включително домакински уреди) само с жест. Пръстенът използва за връзка технологията Bluetooth LE и има само един бутон под формата на сензор за допир. Той трябва да се докосне, преди да се направи жест с пръста, върху който се намира устройството. Джаджата ще запише движението и ще го преведе в съответната команда за контрол. Всяко съвместимо устройство ще има различен набор от команди и те ще могат да се редактират. За нотификации на потребителя се използват вибрация и LED индикатор.

Благодарение на технологията Bluetooth LE Ring ще може да улавя движенията прецизно и дори ще може да се използва за въвеждане на цифри и текст. Разработчиците дори са помислили за система за разплащания с пръстена, която работи с GPS или iBeacon, а освен това ще бъде осигурен API за разработчиците, които искат да създадат различни приложения за пръстена. В момента е осигурена съвместимост с iOS 7 и Android 4.4 или по-нова версия, а скоро ще се поддържа и Windows Phone. Джаджата има вградена батерия за около 1000 жеста.

Проектът в Kickstarter цели събирането на 250 000 долара за осъществяването му, но привлечените пари са вече над 700 000 долара. Тъй като до края на кампанията има още 23 дни, най-вероятно тя ще успее да набере много повече средства. Ако желаете да подкрепите разработката, можете да получите пръстена за 165 долара или срещу 185 долара, ако наличните бройки на първата цена свършат.

https://www.kickstarter.com/projects/1761670738/ring-shortcut-everything

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници