Психичноболният от Лясковец е безработен, живее с майка си

Психичноболният от Лясковец е безработен, живее с майка си
Стрелецът от Лясковец е притежавал три ловни пушки. Снимка: www.cross.bg
A A+ A++ A

Мъжът, който уби полицай и рани трима други при акция за отнемане на незаконен арсенал от къщата му в Лясковец, е 53-годишният Петко Савов Петков, предаде кореспондент на „24 часа“. Преди е работил в БДЖ с баща си.

Работил е известно време в Англия, но в момента е безработен и живее с майка си срещу поликлиниката в града, в близост до СОУ „Максим Райкович“, където често е заплашвал деца. В момента деца в училището няма.

„Ако този човек абсолютно нерегламентирано е отправял заплахи за живота на хората, то тогава има психически отклонения“, съобщи криминалният психолог Тодор Тодоров в ефира на TV7 в петък сутринта.

Сигнал срещу мъжа от Лясковец е постъпил в МВР още преди 2010 година. Тогава той отказва да предаде оръжието и спира да излиза. Има досъдебно производство за закана за убийство и незаконно притежание на оръжие.

Припомняме, че към 6 ч. в петък психичноболен откри безразборна стрелба и уби полицай в Лясковец. Мъжът се е барикадирал в дома си и е открил огън по служителите на реда. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че при акцията е убит един полицай, а други двама са ранени.

Градът е отцепен от специални части. В района има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора.

#Лясковец луд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници