Стрелецът от Лясковец е контактен, ще бъде съден

Стрелецът от Лясковец е контактен, ще бъде съден
Ранените в Лясковец полицаи вече са извън опасност за живота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стрелецът с психически отклонения Петко Савов Петков е в реанимация, в съзнание е и е контактен. Припомняме, че в петък сутрин той откри огън при спецакция на полицаи за отнемане на оръжието му при подадени няколко сигнала срещу него. Той уби служител на реда, а други трима бяха ранени.

Полицията започна втори оглед на къщата на него и майка му в Лясковец рано в събота сутрин и към 13 ч. все още не беше приключил. Петко Петков ще бъде съден за убийството на полицай при изпълнение на служебните му задължения.

Майка му Стефка е арестувана за 24 часа. В момента прокуратурата преценява дали и какви обвинения да й повдигне. Към нея се очаква да бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на боеприпаси, но дали ще има такова и дали прокуратурата ще поиска нейното задържане за 72 часа предстои да стане ясно в по-късните часове на деня. Засега тя е задържана с полицейска мярка за 24 часа.

Ранените полицаи са извън опасност за живота, след проведени операции във ВМА в петък. Операциите обаче продължават, за да се отстранят напълно чуждите тела от огнестрелното оръжие. Очаква се тримата да бъдат вкарани и в барокамери за специална кислородна терапия, която да ускори оздравяването им.

#Лясковец луд #Петко Савов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници