Strategy Analytics: През 2013 г са били доставени 1,7 милиарда телефона

Strategy Analytics: През 2013 г са били доставени 1,7 милиарда телефона
A A+ A++ A

От Strategy Analytics идват данни за пазара на мобилни телефони през миналата година, които разкриват, че годишните доставки на такива устройства са се увеличили с 5% до 1,7 милиарда броя. Интересно е, че през последното тримесечие на 2013 година за пръв път в челната петица е влязла компанията TCL-Alcatel. Първата позиция с 27% пазарен дял и 451,7 милиона доставки е за Samsung. От агенцията прогнозират, че ако корейците запазят сегашния си ръст, през тази година ще доставят половин милиард телефони.

Второто място е за Nokia с 252,4 милиона телефона, което е спад с 25% в сравнение с 2012 г. Apple са увеличили доставките си с 13% до 153,4 милиона телефона, а според агенцията отсъствието на компанията от сегментите на евтините смартфони и на фаблетите коства на американците значителни доставки. Четвъртата позиция е за LG, които могат да се похвалят с 4% от пазара. Най-впечатляващ е ръстът на китайската компания TCL-Alcatel, чиито доставки са се увеличили с 48% до 18,3 милиона броя през последното тримесечие на миналата година, което за пръв път я вкара в Топ 5 на производителите на телефони.

http://www.prnewswire.com/news-releases/strategy-analytics-global-mobile-phone-shipments-reach-17-billion-units-in-2013-242305601.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници