Хората от Тетевен подкрепиха арестувания си кмет

Хората от Тетевен подкрепиха арестувания си кмет
Хората в Тетевен застават зад гърба на кмета Милен Милев, който бе арестуван преди няколко дни.Снимка: zaglojene.wordpress.com
A A+ A++ A

Хората в Тетевен застават зад гърба на кмета Милен Милев, който бе арестуван преди няколко дни за злоупотреба с власт и манипулиране на обществени поръчки, ощетили общината с около милион лева., предаде Нова телевизия.

Милев е обвинен, че е прекратил обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за социални заведения, за да може да уреди фирма, която да изпълнява същата услуга, но такава, която да е близка до неговата приятелка.

Някои от хората в Тетевен споделят, че Милев живее в лукс. Къщата му преди е била собственост на човек, който е имал проблеми с хазарта. Тя е голяма, и разполага с басейн. Според местните хора, Милен плаща на чистачка, която да му помага в домакинството, въпреки че той живее сам.

Някои от събралите да подкрепят кмета се хора в махала Асен заподозряха, че обвиненията срещу кмета на Тетевен са скалъпени.

Един от хората обясни, че фирмата, натоварен с поръчките на детските градини, е собственост на мъж, а не на приятелка на Милев, както се твърди в обвинението. Хората похвалиха Милев, че е решил проблема с водата и с детските градини.

На 18 март Окръжна прокуратура – Ловеч е повдигнала две обвинения срещу Милен Ганев Милев - кмет на Община Тетевен и срещу Детелин Маринов Пърлев - заместник-кмет на Община Тетевен. Същите са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления (чл. 282, ал. 2, Пр. I и II, във връзка с ал. 1, Пр. II от НК) за периода април 2012 – август 2013 г.

Лицата са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Наказателното производство е образувано по материали от Държавна агенция "Национална сигурност".

#Тетевен #Милен Милев #Милев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници