ЕП може да разреши на интернет доставчиците да приоритизират трафика

ЕП може да разреши на интернет доставчиците да приоритизират трафика
A A+ A++ A

Група от представители на Европейския парламент гласува по-рано през седмицата разрешение интернет доставчиците да приоритизират някои видове трафик на данни, при условие че тези действия не се отразяват на останалия трафик. Това ще позволи на доставчиците да предоставят някои специализирани услуги като видео при поискване или пък бизнес достъп до приложения с повишен трафик на данни.

Разбира се, всичко това ще може да се случи, ако услугите не нарушават скоростта на трафик на данни за потребителите на други услуги. Различни сдружения, които се занимават със защита на правата на потребителите, смятат, че решението на Парламента ще създаде условия за монополно положение, подобно на това, довело до високите цени на мобилните услуги, и че Европейският парламент трябва да отхвърли решението при пълното му гласуване.

Все пак се гласува и за въвеждането на по-стриктни правила против нарушаването или блокирането на интернет връзка от телекомите към услуги и приложения на конкуренти. Предложението ще бъде гласувано в пленарната сесия на ЕП на 2 и 3 април.

http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/content/20140318IPR39210/html/Net-neutralityIndustry-MEPs-want-stricter-rules-against-blocking-rival-services

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино