С One (М8) HTC подобрява успешната формула

С One (М8) HTC подобрява успешната формула
A A+ A++ A

Малко повече от година след представянето на HTC One сме отново в Лондон, където преди броени минути тайванската компания представи неговия дългоочакван наследник. Той отново се казва HTC One, но в името вече присъства и номерът на модела - M8, който трябва да го отличи и от предшественика, наречен М7. Не че визуална прилика липсва - новият смартфон вече има масивен метален корпус, който стига до големия 5" дисплей с резолюция 1080р. Страните са изтънени, а формата е с по-меки линии и по-удобна за захващане. Смартфонът ще се предлага в сиво, сребристо и златно и ще е наличен и в Google Play версия, която използва чиста версия на Android.

За производителността се грижи процесор Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2.3 Ghz, а операционната система е Android 4.4 с интерфейс HTC Sense 6. Той е по-изчистен и предлага нови възможности като например опция за персонализиране чрез теми. HTC One (M8) включва технологията Duo Camera, която комбинира познатата UltraPixel камера със специален сензор за дълбочина, който позволява прилагането на допълнителни ефекти върху заснетите снимки. Ufocus дава възможност за последващо фокусиране на портретните снимки върху обекта им, а Foregrounder променя фона, което позволява изпъкването на избран обект. Има и опция за прилагане на анимации според сезона от годината, както и възможност за вмъкване на хора от една снимка в друга. На свой ред Dimension Plus дава възможност за раздвижване на снимката чрез накланяне на телефона.

Камерата е способна да фокусира за 300 милисекунди - толкова бързо работи и фокусът на Galaxy S5. Добавена е двойна LED светкавица за постигане на по-естествени снимки, а предната камера е с резолюция 5МР. Промяна има в галерията, към която са добавени повече възможности за търсене и организиране плюс автоматичен режим за сортиране в албуми. Не е пропуснат и Slow Motion режим за селективно забавяне на избрани части от заснетото видео. Функцията Zoe също е получила ъпгрейд и вече е трансформирана в облачна услуга за запазване и споделяне на видео, снимки и музика, в която ще могат да се включат и приятели. Тази версия на приложението обаче ще е достъпно за изтегляне от Google Play през лятото.

Новото при BlinkFeed включва подобрен достъп до съдържание, нови адаптивни плочки за по-прегледно представяне на информацията и дори опция за интегриране на съдържание от партньори чрез SDK. За феновете на фитнеса сигурно ще е добра новина включването на приложението Fitbit за връзка с едноименните спортни аксесоари. Информацията от техните сензори също ще се показва в HTC BlinkFeed. Нова функция в One (M8) e и Sense TV за осигуряване на интерактивен втори екран при гледане на телевизия. Така например с нея можете да следвате дискусия за дадено предаване и в Twitter. Включва и статистика за най-популярните спортове.

Дебют в телефона прави функцията Motion Launch, която осигурява достъп до определени функции чрез жестове. Устройството използва вградените си сензори, за да установи движение и позиция, и дава на потребителя възможност да го управлява, без дори да е пуснал екрана. Например плъзване върху дисплея активира телефона, вдигане до ухото приема входящ разговор, а двойно потупване на екрана включва или изключва телефона.

В устройството е добавена и нова функция за драстично намаляване на консумацията на енергия. Тя надгражда тази, която предлага One (M7), и обещава до 40% по-дълъг живот за батерията. При активиране на Extreme power saving mode устройството ще работи 14 дни с един заряд на батерията, но в същото време потребителите продължават да получават разговори, съобщения и електронна поща. Активира се ръчно или автоматично.

Подобренията в технологията HTC BoomSound на свой ред осигуряват до 25% по-силен звук от стереоговорителите, което се дължи на нов усилвател, променени гнезда на говорителите и оптимизиран звуков профил. HTC е подготвила и интересни аксесоари за One (M8). Панелът Dot View използва Motion Launch, за да покаже информация като време, прогноза за времето, наличие на съобщения, писма и неприети разговори само с почукване върху него. HTC One (M8) ще се продава от над 230 оператора в целия свят още от този месец.

По-късно очаквайте снимки, видео и първи впечатления от премиерата на устройството в Лондон.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници