Свещеници и имами на бунт срещу шортите в часовете по физическо

Свещеници  и имами на бунт срещу шортите в часовете по физическо
Снимка: „168 часа“
A A+ A++ A

Православни свещеници, монаси и духовници от мюсюлманското изповедание се противопоставиха на наредба на Министерството на образованието, която задължава студентите да се разсъбличат по шорти в часовете по физическо възпитание, съобщава „168 часа“.

Преподаватели по богословие коментираха, че часовете по физическа култура, определени в наредбата, от години скандализират монахини - студентки в специалността „Теология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и във висшите училища във Велико Търново, Шумен и Пловдив.

„Да хвърлиш расото и да хукнеш по стадиона да покриваш спортни нормативи заради някаква оценка в дипломата за висше образование, е повече от кощунство и гавра с православната вяра“, коментират богословите.

Срещу изпълнението на министерската разпоредба за физическото се обявиха и ходжи от Южна България. Според тях не било редно бъдещите имами, които се обучават в средните духовни училища в Шумен, Момчилград и Русе, „да подскачат“, след като цял ден са учили Коран в джамиите на арабски.

#Министерството на образованието #физическо възпитание #монаси #имами #свещеници #богослови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »