Yahoo се кани да пусне конкурент на YouTube

Yahoo се кани да пусне конкурент на YouTube
A A+ A++ A

Промените в Yahoo след идването на Мариса Майер не са малко и всички те са с цел възвръщане на позагубените за сметка на Google позиции. Следващата стъпка може да се окаже свързана с видеосъдържанието, подсказва информация от сайта Recode. Според нея Yahoo работи по конкурент на YouTube и в процеса се опитва да привлече най-големите звезди на услугата на Google.

Иска да направи това като им предложи повече пари в сравнение с тези, които получават от YouTube. Така Yahoo ще се опита да се възползва от недоволството на звездите на YouTube заради заплащането и им осигури по-голям дял от приходите от реклами и гарантирани рекламни цени за клиповете им. Заедно с това ще има и засилен маркетинг на клиповете от страна на Yahoo и възможност на авторите на видео да продават реклама.

За разлика от отворения модел на YouTube, който позволява на всеки да публикува видео, Yahoo ще възприеме друг начин на работа. Компанията възнамерява да допусне първоначално само избрани автори, създаващи по-професионално съдържание. След година платформата може да бъде отворена и за други. Очаква се премиерата на новата услуга да бъде през идните месеци.

http://recode.net/2014/03/28/ready-for-marissas-closeup-yahoo-is-considering-creating-its-own-youtube-and-poaching-youtube-stars/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници