"Гугъл" обвини Турция в хакерство

"Гугъл" обвини Турция в хакерство
Съобщението на "Гугъл" идва на фона на усилията на Турция да ограничи достъпа на гражданите си до социалните мрежи и някои интернет гиганти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Гугъл“ обвини властите в Турция, че са проникнали в системата й с интернет адреси, за да пренасочват потребителите към други сайтове.

Компанията посочва, че е получила “редица достоверни данни, че повечето турски интернет доставчици са проникнали в услугата DNS (Domain Name System)”.

Стивън Карстенсен, софтуер инженер в „Гугъл“ обяснява, че услугата DNS “казва на вашия компютър адреса на сървър, който търси, по същия начин както, ако търсите телефонен номер в указател”.

“Представете си, че някой смени указателя ви с друг, който прилича много на оригиналния с изключение на това, че дадената информация за някои хора е фалшив телефонен номер. Това се случи в общи линии – турските интернет доставчици създадоха сървъри, които дегизират услугата DNS на Гугъл”, посочи той.

Съобщението на Гугъл идва на фона на усилията на Турция да ограничи достъпа на гражданите си до социалните мрежи и някои интернет гиганти.

#Турция #Гугъл #интернет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници